Wat is de opzegtermijn?

Bij het basis abonnement betaal je slechts eenmalig. Verder zijn er geen bijkomende kosten.

Bij het SONGS en EXTRA abonnement betaal je een bedrag per maand. Dit abonnement is MAANDELIJKS OPZEGBAAR. Als je de factuur niet betaalt wordt aan het einde van de laatst betaalde factuurmaand het account gedeactiveerd. Je zit dus nergens aan vast. Na betaling kun je weer verder op je account. Je kunt dus ook altijd even een pauze nemen.

De vermelde prijzen zijn de totaal prijzen voor dat complete abonnement. Dus voor 14,95 per maand heb je alles!

Wat zijn de kosten?

  Er zijn 3 abonnementen mogelijk: BASIS, SONGS en EXTRA.

   

  Basis Songs Extra
  Start met leren pianospelen Lekker liedjes spelen Verdieping voor de gevorderde speler
  €19,95/eenmalig €9,95/maand €14,95/maand
   zithouding en techniek
   namen van toetsen en noten
   akkoorden spelen
   akkoord notatie
   basiscursus
   alle liedjes
   verzoeknummers indienen
   persoonlijk contact
  basiscursus en alle liedjes
   extra lessen
   verzoeken indienen
   1 op 1 sessies mogelijk
  Wat heb je nodig om te starten?

  De lessen staan online, dus als je op de website terecht bent gekomen kun je ook na inschrijving gewoon bij de lessen. Dat werkt op elke device en browser.

  Om piano te spelen kun je op een piano of keyboard spelen, dat maakt voor de lessen niet uit. Dat hangt verder alleen af van jouw budget, ruimte en ambities. Kijk voor info over de verschillende soorten piano’s en tips bij de aanschaf maar eens op de Blog pagina.

  Hoeveel uur moet je eraan besteden?

  Het (leren) bespelen van een instrument is niet vergelijkbaar met wat we gewend zijn van school of andere opleidingen en cursussen. O.a. omdat het eindresultaat niet vaststaat.  De lesstof voorziet in alles wat er te leren is rondom het pianospelen. Wat je kan leren is afhankelijk van wat je zelf aan kan. En daar speelt de tijd die je hebt een rol in. Je kunt het dus beter omdraaien. Hoeveel tijd jij ervoor hebt is hoeveel tijd je erin kan steken en dat zal van invloed zijn op je leercurve. Een belangrijke positieve boodschap is dat je niet heel veel tijd hoeft te investeren. Het gaat meer om regelmaat. Dus dagelijks of om de dag 10-15 minuten gaat je heel veel spelplezier opleveren. En als je er meer handigheid in krijgt ga je er vanzelf langer achter zitten. In het begin heeft een uur lang achter elkaar ermee bezig zijn helemaal niet zoveel zin. Dus kort en regelmatig inpassen in je dagelijkse routine en je gaat als een speer!

  Wat is zijn de voordelen van dit platform?

  Een leer platform heeft in de basis de volgende dingen nodig om voor cursisten leuk en leerzaam te zijn:

  • inhoud
  • visie
  • persoonlijke begeleiding

  INHOUD: Niet alle platforms voor muziek educatie hebben de inhoud afgestemd op hedendaagse leerlingen. Zoals ik in mijn lespraktijk heb gemerkt zijn ook alle lesboeken (denk aan Folk Dean maar ook aan de moderne Alfred’s lesboeken serie) nog steeds gevuld met dezelfde oude volkswijsjes als 40 jaar geleden. Ook op moderne les sites zie je nog steeds oude liedjes. Na 6 maanden stug oefenen mag je ‘O when the saints’ proberen. Als je dat wilt prima (ik speel het zelf graag in een uitgebreide jazz variant;-)), maar voor veel beginners levert dat niet het spelplezier dat nodig is om er mee door te gaan en vorderingen te maken.

  VISIE: Veel docenten kunnen alleen lesgeven vanuit de muziek opleiding die ze zelf hebben gehad. Van daaruit beginnen ze met nieuwe mensen in deze tijd toch weer met het volledige ‘klassieke’ leerpad, zoals ze dat zelf hebben gehad en zoals ze denken dat het ‘moet’. Dus: starten met het leren van notenschrift . . . . En dat is behalve niet leuk, ook helemaal niet nodig! Kijk maar eens naar een interview van Victor Wooten, een van de beste bassisten ter wereld. Hij heeft een boek geschreven over ‘natuurlijk leren’. Typisch iets dat wij vergeten (en zelfs verleerd) zijn in de westerse wereld met onze manier van scholen en opleiden. Ik heb in mijn lespraktijk veel mensen juist geholpen om allerlei blokkades te doorbreken, die daar juist ontstaan zijn door onze westerse manier om tegen het leren van dingen aan te kijken. Zoals dat iets goed is. Of ‘zo moet‘. Anders is het niet goed. Zeker bij het met plezier maken door op een instrument te spelen werkt dat heel erg averechts. Het spelen op een instrument gaat over uiting geven aan je gevoel. Ja, dat leren we niet op school he . . . . Tegen mijn leerlingen zeg ik altijd: “in mijn lokaal maak je nooit fouten. Er bestaat niet zoiets als een goede of een foute noot. De enige noot die ik liever niet hoor, is de noot waar je niet van geniet.”

  BEGELEIDING: Een website is een plek waar ‘content’ wordt aangeboden. Dus standaard hoort dit bij ‘materiaal’ en zal iemand nog steeds autodidact moeten zijn om er wat van te leren. Ik gebruik dit platform meer als ’tool’. Je hebt nog steeds gewoon bij mij les, zoals je normaliter ook bij iemand op les zou gaan. Alleen vinden de lessen plaats via het platform. Je kunt vragen stellen en verzoeken indienen en indien nodig ook 1 op 1 sessies plannen in overleg. Bij dit platform krijg je niet alleen materiaal maar ook een leraar!

  Waarom zou ik niet leren pianospelen met een app?

  Een app is een prima oplossing. Maar wel voor een klein deel van het geheel. Met een app kun je specifieke vaardigheden trainen. Sommige apps doen het voorkomen dat je er echt mee leert piano spelen. Maar wat je maximaal kan leren is een noot van een notenbalk die voorbij komt, op tijd indrukken.

  Je begint dus eerst weer met noten schift leren lezen (niet nodig!). Als je dat wilt is een app daar wel handig voor.

  Wat de app niet leert is HOE je al die noten achter elkaar het beste kan spelen (vingerzetting). En wat die app ook niet vertelt is dat als je eerst met rechts iets hebt gespeeld en dan met links, dat het daarna niet zomaar met 2 handen kan! Dat is voor je hersenen echt wel weer iets nieuws!

  Dus hier is de moderne techniek mooi gebruikt om te ‘lokken’. Maar een app vervangt niet het geheel aan context dat nodig is om met plezier echt iets te leren en verder te komen:

  • INHOUD
  • VISIE
  • PERSOONLIJKE BEGELEIDING

  Ik raad apps niet af, zeker niet, ik raad sommige zelfs aan. Bijvoorbeeld voor leerlingen die auditie willen doen bij het Conservatorium zijn er prima apps om solfège (gehoortraining) te oefenen. En ik gebruik zelf ook diverse apps om van alles en nog wat te oefenen. Maar  geen enkele app voorziet in alle behoeftes van een (zelf)lerende muzikant!

  Staat je vraag er niet bij?

  Neem contact op en je krijgt altijd antwoord!

  7 + 12 =

  Waarom online-pianospelen.nl?

  Basiscursus

  Snel leuk leren spelen
  Akkoorden en notatie
  Noten leren lezen kan maar hoeft niet
  Na afronding kun je beginnen aan het spelen van liedjes
  Alles in je eigen tempo
  Docent standby
  Eric van den Hoogenband met de LA Turnarounds

  Visie

  Gemaakt door een beroepsmuzikant
  Gebaseerd op praktijkervaring
  Uitgangspunt "Natuurlijk leren"
  Geen schoolse aanpak
  Vrije, persoonlijke en hedendaagse aanpak
  Docent direct bereikbaar

  Songs

  Altijd de laatste hits
  Video tutorials
  Lesmateriaal zoals bladmuziek, tekst en akkoorden schema's
  Indeling van het liedje altijd stapsgewijs
  Gelijk leuk resultaat
  Verzoeknummers indienen

  Inhoud

  Altijd de muziek die jij wilt
  Actuele hits
  Top2000
  Jazz en Blues classics
  Alle pianospeelstijlen: klassiek, jazz, moderne ballad, dance, blues, rock (& roll), game muziek, . . . 

  Extra lessen

  Leer diverse speelstijlen
  Leer improviseren
  Verdieping in harmonie, jazz, blues, latin
  Verbeter je virtuositeit
  Train je gehoor, je ritme gevoel
  Verzoeknummers / onderwerpen aanvragen

  Begeleiding

  Van een professionele leraar en coach
  Met meer dan 35 jaar ervaring op het podium
  Altijd bereikbaar via de lesomgeving
  Maatwerk aanvragen
  Mogelijkheid tot 1 op 1 sessies

  1. BASIS

  ✓ Voor de starter
   Zithouding en techniek
  Toetsen en de noten
  Toetsen en de vingers
  Ritme
  Muzieknotatie
  Alle akkoorden

  Kosten

  ✓ EUR 19,95 éénmalig
   Levenslang toegang

  2. SONGS

  Elke week nieuwe nummers
   Top2000, Games, Films, Klassiek, Jazz, alles wat je wilt.
  Verzoeknummers, lessen op maat!
   Zowel beginners als gevorderd

  Kosten

  ✓ EUR 9,95 per maand
   Maandelijks opzegbaar

  3. EXTRA

  Vrijer spelen
  Leren improviseren
  Speel diverse stijlen
   Diverse oefeningen
   Akkoordtoevoegingen
  Lessen op maat

  Kosten

  ✓ EUR 14,95 per maand
   Maandelijks opzegbaar

  Sinds 2022

  Lessen

  Nummers

  Video's