Online-PianoSpelen.nl

Het enige platform waar je online pianolessen kunt volgen die speciaal voor jou gemaakt worden!

Medeli piano’s

N.a.v. mijn eerdere berichten over de aanschaf van digitale piano’s krijg ik ook wel eens de vraag of Casio en Medeli goede merken zijn. Casio heeft wat meer naamsbekendheid omdat het (a) al heel lang bestaat en (b) van alles maakt, wellicht ken je het van de horloges. Maar zij timmeren al jaren aan de weg met keyboards en tegenwoordig ook met stage- & homepiano’s. Ze hebben misschien hun imago wat tegen maar de pianogeluiden en de aanslag van het toetsenbord (de ‘feel’) wordt alom geroemd.

Hoe zit dat met Medeli. Welnu, zij timmeren ook al enige tijd aan de weg. Een bedrijf uit Hongkong. Hun ‘missie’ was om in de markt betaalbare alternatieven neer te zetten, die kwalitatief wel goed zijn. En van echt goedkoop hebben zij zich nu een plek veroverd in de gemiddelde prijs range. Dat is rond de magische € 1.000, -.

Waar je voor een stagepiano van Yamaha, Roland ca € 2.000, – moet vrijmaken en voor Nord nog meer, kun je van de meeste merken voor bijvoorbeeld € 880, – of € 999, – een leuke digitale piano kopen voor thuis. En Medeli doet het heel goed tussen deze ‘grote namen’.

Zij hebben een fantastisch klavier (de K8) met triple sensor techniek. Een feature waar Yamaha met de CP88 van € 2.599, – mee ‘opschept’. De ‘feel’ is echt van een authentieke piano. En de klank is ook prima. Tel daarbij op de mogelijkheden, zoals het kunnen inpluggen van een externe audio bron zodat je makkelijk kan meespelen met muziek en de standaard 3 pedalen. Ook handig: een functie om het klavier te ‘splitten’ in 2 gelijke delen. Geef je les of komt de leraar op bezoek? No problemo! Druk op de knop en je kunt aan de slag. Geen 2de piano nodig. Of – wat altijd nog veel meer gedoe is – het opstaan en van plek wisselen om iets voor te doen is verleden tijd!

Medeli heeft zich inmiddels dus duidelijk ontworsteld aan het ‘budget’ imago en hoort nu gewoon bij de alternatieven. Ze hebben in hun bedrijfsmodel ook de mogelijkheid tot ‘white label’. Wat zoveel betekent als dat dezelfde producten onder andere namen worden verkocht. Dus een ‘huismerk’ van winkel kan ook gewoon een Medeli zijn met een andere eigen merknaam erop geplakt.

Zo heeft Medeli ook geprobeerd om de amerikaanse markt te veroveren onder de naam Flychord. Persoonlijk vind ik dit een slechte naam en zou ik gewoon Medeli hebben gevoerd maar wellicht waren er nog andere (juridische) hobbels die ze heeft doen besluiten onder een andere naam te starten. Het betekent in ieder geval dat je op YT reviews van bekende vloggers kunt vinden die zeer (verrast en) positief zijn over deze piano’s.

Voor het kopen (en live uitproberen!) van een Medeli piano kun je terecht bij Nijkamp in Apeldoorn: Nijkamp Accordeons

medeli