Lesmethode Eric van den Hoogenband - Online Muziek Academie

Waarom ben je dit platform begonnen?

Dat ik nu een eigen online pianoles platform heb komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Ik heb al jaren privéles gegeven, eerst vanuit huis in Rotterdam en later Gouda. Maar ook op muziekscholen, zoals Muziekfabriek Rollingsticks in Gouda en Popcollege Zutphen. Ook invallen voor andere muziekdocenten op andere muziekscholen is mij niet vreemd.

En lesmaterialen maken doe ik ook al veel langer, voor de Online Muziek Academie bijvoorbeeld. Kijk maar naar bijgaande foto.

Maar de corona crisis en vele andere redenen hebben mij doen besluiten om al mijn effort in een geheel eigen muziekschool te stoppen, mijn eigen online platform: online-pianospelen.nl.

Ik heb jarenlang muziek gecombineerd met werk in de IT, met name in de financiële dienstverlening. En het leuke van werken aan je eigen platform is dat ik nu niet veel verschillende dingen voor veel verschillende werkgevers doe maar veel verschillende dingen voor slechts één, mijzelf. Dus na ca 10 jaar freelance zzp-er is het nu eigenlijk echt ‘voor jezelf werken’ geworden.

En is dat leuk?

Ja!

Sinds 2022

Lessen

Nummers

Video’s