Online-PianoSpelen.nl

Het enige platform waar de lessen speciaal voor jou gemaakt worden!

600+

lessen

24/7

beschikbaar

€ 9,95

per maand

Yamaha piano’s

Yamaha, Roland, Korg, Nord, Kurzweil . . . 

Mensen vragen mij weleens ‘wat zijn goede merken’? Of ‘waar speel je zelf op’?

Om met dat laatste te beginnen. Pianisten die live spelen hebben met een bijzonderheid te maken. Of meerdere eigenlijk. En dan heb ik het vooral over ’toetsenisten’ die in een live band spelen. En dan niet een band die met vrachtwagens vol spullen en een team van ‘roadies’ de wereld over reist. Maar een muzikant die voor zijn eigen spullen moet zorg dragen.

Als toetsenist die mobiel moet zijn heb je te maken met:
1- draagbaarheid van je spullen;
2- meerdere geluiden kunnen produceren.

Over dat laatste heb ik al wat geschreven (zie het artikel over akoustische, electrische en elektronische piano’s) en zal ik nog veel meer schrijven (orgels, synthesizers, samplers etc.).

Maar punt 1 zorgt al voor de bijzonderheid dat je als pianist niet altijd op ‘je instrument’ speelt. Thuis heb ik in de woonkamer een vleugel. Hij is niet eens van mij maar van mijn echtgenote. Het is een erfstuk en niet een topmerk. Maar het is wel een ‘echt’ instrument. En dat speelt altijd bijzonder.
De filmpjes voor online-pianospelen.nl neem ik doorgaans op in mijn studio. En daar staat een Yamaha CP4 electronische piano. Dat is een stage-piano met aanvullend nog een hoop extra geluiden, zoals strings, brass, pads, gitaar, bas, drums en allerlei (chromatische) percussie en ‘special fx’ geluiden. Ik heb deze omdat deze echte houten toetsen heeft en van alle electronische piano’s gewoon het lekkerst speelt, net als een echte piano. De combinatie van het fijne toetsenbord en de klank is hier – voor mij – optimaal.

Eric_ZwarteCross_LATurnarounds_2023

Zwarte Cross 2023 – The LA Turnarounds

Meestal heb ik daarbovenop dan een 2de keyboard. Soms is dat een Nord Electro als ik met een band speel waar vrnl Hammond orgel vereist is als aanvulling op de piano. Soms is dat een synth, bv. mijn 40 jaar oude Yamaha DX7ii, als er ook typische synth dingen gespeeld moeten worden. En ja, die DX7 kan nog steeds alles wat nodig is!

Een verschil tussen Yamaha en Roland/Korg is dat de eerste ook een topmerk is voor akoestische piano’s en vleugels. Roland en Korg hebben een rijke historie als het om synthesizers gaat. Daarover later meer. Maar Yamaha heeft op professioneel niveau met o.a. haar C-vleugels een plaats verworven tussen Steinway, Bösendorfer en Fazioli.
Dus koop je een electronische/digitale piano dan is de kans groot dat daarin samples worden gebruikt van een Steinway Model D of een Yamaha C7.
Bij Nord en bijvoorbeeld Kurzweil maken ze natuurlijk geen relame voor andere merken maar praten ze dan over een ‘weense-, ‘german-, ‘italian-‘ of ‘japanse grandpiano’. Of soms benadrukken ze dat de geluiden ‘zelf gesampeld’ hebben. Maar al die marketing trucs kunnen natuurlijk niet verhullen dat zij niet zelf een handgemaakt akoestisch top instrument produceren. En dat hoeft misschien niet uit te maken voor het resultaat maar ja, muziek is ook emotie. Dus misschien ben ik daarom wel zo blij met mijn Yamaha CP4 😉

De Yamaha vleugels vinden vooral hun weg in de jazz muziek. Waar de Steinway wat warmer of wolliger klinkt hebben de Yamaha’s vaak een lekkere ’tingel’ in de aanslag. Dus de grote namen in de jazz spelen graag op een Yamaha.

Samengevat, voor een digitale piano is je eigen smaak, beleving en budget bepalend natuurlijk maar voor de A-merken kun je dan kiezen uit Roland, Korg, Kurzweil, Yamaha en Nord. Uit Italië kan ik voor de volledigheid nog Viscount en Crumar toevoegen maar dit zijn geen ‘mainstream’ instrumenten, dit is leuk als je specifiek naar zoiets op zoek bent.
Roland, Korg, Yamaha en Kurzweil hebben ook speciale series voor thuis, de zgn. home-piano’s.

Wil je een echte piano? Dus een akoestische, met een hamer mechaniek en snaren en zo 😉
Dan is uit dit rijtje alleen Yamaha in beeld.

Ben je op zoek naar een echte Yamaha piano? Kijk dan eens bij: https://emilevanleenenpianos.nl/yamaha-piano

LAAGSTE PRIJS VAN NEDERLAND:

Piano leren spelen voor slechts € 9,95 per maand!

Laagste prijs

Nu leren pianospelen
voor slechts € 9,95
per maand!

Het VIP lidmaatschap biedt vele voordelen, waaronder:

✓  Toegang tot alle bestaande lessen en cursusmateriaal
✓  Voor jou op maat gemaakte lessen
✓  Uitleg aan de hand van duidelijke video's
✓  Bladmuziek van alle nummers
✓  Leren in je eigen tempo
✓  24/7 support van je eigen privé pianodocent
✓  Je favoriete nummers aanvragen
✓  Noten lezen is niet nodig
✓  Je hoeft niks zelf te printen
✓  Platform werkt op alle devices
✓  Je zit nergens aan vast

Je bent al VIP lid voor slechts € 19,95 per maand!

Eric van den Hoogenband met de LA Turnarounds

Visie

Gemaakt door een beroepsmuzikant
Gebaseerd op praktijkervaring
Uitgangspunt "Natuurlijk leren"
Geen schoolse aanpak
Vrije, persoonlijke en hedendaagse aanpak
Docent direct bereikbaar

Basiscursus

Snel leuk leren spelen
Akkoorden en notatie
Noten leren lezen kan maar hoeft niet
Na afronding kun je beginnen aan het spelen van liedjes
Alles in je eigen tempo
Docent standby

Inhoud

Altijd de muziek die jij wilt
Actuele hits
Top2000
Jazz en Blues classics
Klassieke werken
Alle pianospeelstijlen: klassiek, jazz, moderne ballad, dance, blues, rock (& roll), game muziek, . . . 

Nummers

Altijd de laatste hits
Video tutorials
Lesmateriaal zoals bladmuziek, tekst en akkoorden schema's
Indeling van het liedje altijd stapsgewijs
Gelijk leuk resultaat
Verzoeknummers indienen

Begeleiding

Van een professionele leraar en coach
Met meer dan 35 jaar ervaring op het podium en in lesgeven
24/7 bereikbaar
Maatwerk lessen aanvragen
Individuele begeleiding
Leren waar en wanneer jij wilt

Extra lessen

Leer diverse speelstijlen
Leer improviseren
Verdieping in harmonie, jazz, blues, latin
Verbeter je virtuositeit
Train je gehoor, je ritme gevoel
Verzoeknummers / onderwerpen aanvragen

En wat zeggen de cursisten?

Als gevorderde pianist met een voorliefde voor pop, jazz, rock en blues heb ik enorm veel plezier van de website. Vooral de extra lessen en de uitleg bij nummers helpen mij om mijn spel nog "smeuiiger" te maken. Ik kan met behulp van de site oefenen wanneer ik wil. Ook als ik onderweg ben in de trein of 's avonds op de bank zit, kan ik alvast een filmpje bekijken ter voorbereiding op een volgend repetitiemoment. Zo maak ik, ondanks dat ik weinig tijd heb, toch progressie in mijn spel. De uitleg van Eric bij de filmpjes is duidelijk en geeft extra input die ik bij meerdere songs kan gebruiken. Een aanrader voor elke gevorderde pianist!

Marianne Ottevanger

Voldoende oefenstof voor alle niveaus. Ik focus me op jazz-songs en speel over de hele linie beter en vrijer. Goed vormgegeven en gebruikersvriendelijke methode voor álle leeftijden.

Klaas van der Els

Leuk dat er liedjes zijn uit alle tijden en dat ik liedjes kan aanvragen die ik zelf graag wil spelen en dat je lessen kan doen wanneer JIJ zin hebt
Mat Heezen

Met deze cursus in korte tijd al heel veel geleerd.
Ritme, syncopen, In de Schuur (Snelle) en Super Mario.
Oefening voor vingeronafhankelijkheid 4e en 5e vinger.
Harmonisch progressie 1 4 5 6
Lick based nummers, Uptown Funk van Bruno Mars.
Met origineel meegespeeld, heel leuk.
Tot dusverre zeer tevreden.
André ter Bogt

Als middelmatig gevorderd Keyboard (Yamaha Tyros 5) alsmede Accordeon speler, vind ik het noodzakelijk om mijn beperkingen, uitsluitend vanaf bladmuziek spelend en niet uit het hoofd kunnen spelen, om te zetten zodat ik meer creativiteit met beide instrumenten vorm kan geven.
Met hulp van de algemene methodiek welke Eric van den Hoogenband biedt ben ik overtuigd van het kunnen behalen van mijn doelstellingen.
Structurele oefening baart uiteindelijk kunst!

Dirk Martens

Mijn naam is Jan de Jong, twee jaar pianoles gehad (klassiek). Nu alweer een tijd gestopt. Wel wat blijven spelen. Toen kwam ik de lessen van Eric tegen. Een ruim aanbod van muziek. Maar wat mij vooral aantrok : er wordt ook een stuk theorie op een rustige en duidelijke manier aangeboden. Dat heb ik tijdens mijn eerdere lessen echt gemist. Dus als er iemand is die net als ik weer het pianospelen en de onderliggende theorie nu eens mee wil maken is dit echt een prettige manier van lessen volgen. En, wat ook fijn is , je kan het doen in eigen tempo en je kan altijd een vraag stellen aan Eric. Wat mij betreft een aanrader. En de prijs? Echt niet hoog

Jan de Jong

Online pianospelen overtreft m.i. de gebruikelijke fysieke pianolessen!

Gevarieerde muziek op ieders niveau , bij ieder nummer diverse demo’s waarin je zowel uitleg krijgt hoe te spelen evenals dat je kunt zien en horen hoe te spelen . Daarnaast naast aandacht voor akkoorden , ook bij ieder nummer bladmuziek ( wat evt. ook kan worden geprint).

Er komen vrijwel dagelijks nieuwe nummers bij en verzoeknummers worden zeer snel geplaatst.

Daarbij is denk ik ook een enorme meerwaarde dat de eigenaar vrijwel 24 uur / dag bereikbaar is waardoor je het gevoel van een privedocent hebt.

De manier van lesgeven is dusdanig dat ik weer plezier in het pianospelen heb gekregen na diverse online methodes en fysieke les heb geprobeerd. Eric, bedankt !

Jolanda van Steijn

per maand

toegang

lessen

video’s