Online-PianoSpelen.nl

Het enige platform waar de lessen speciaal voor jou gemaakt worden!

550+

lessen

24/7

beschikbaar

€ 9,95

per maand

Faal angst

Vaak zijn er kinderen of volwassen die al ergens anders pianoles hebben of hebben gehad en niet veel plezier hebben in het spel of ‘niet verder komen’. De vraagstelling is dan dat ze net zo makkelijk en vrij willen spelen als ik. ‘Want als je het zo kan als jij, dat lijkt me fantastisch.’

Maar hoe zit dat nou werkelijk?
Speel ik bijvoorbeeld net zo makkelijk en vrij als ik zelf wil? Ben ik tevreden met mijn spel? Is pianospelen voor mij altijd alleen maar leuk?
Nope.
Kennelijk kan het oordeel van een ander iets heel anders zijn dan je eigen innerlijke gevoel.

Meestal is de blokkade die we ervaren terug te leiden tot een breder maatschappelijk issue. Want iets leren is in onze westerse samenleving niet vanzelfsprekend meer iets leuks doen.
Een opleiding moet ook liever een ‘zware opleiding’ zijn om enig aanzien te hebben. Je moet ervoor ‘blokken’ en je moet er dingen voor ‘opzij zetten’. Woorden als ‘opoffering’ worden eerder gebezigd dan ‘lekker bezig zijn met iets ontspannends en leuks’.

“Onze grootste blokkade is wat we geleerd hebben.”

 

En zo is het ook met muziek maken. We worden namelijk niet zo vaak aangemoedigd om gewoon iets te proberen. Onze school- en opleidingen systeem leert ons van jongs af aan om te luisteren of lezen wat een ander (belangrijk) vindt en dat dan zo perfect mogelijk na te doen. Daar worden we voor beloond.

Ook bij muziek maken hebben we dat zo aangeleerd. Als een kind zegt “ik wil graag piano leren spelen” dan is het standaard antwoord van de omgeving “dan moet je noten leren lezen”. Terwijl noten lezen niets te maken heeft met muziek maken. Het is dus eerst weer het perfect naspelen wat wordt aangeleerd. En dan kom je weer in het leerproces met ‘goed en fout’ terecht. “Die noot is fout want dat staat er niet”.

En zo doe ik dat dus niet in mijn lespraktijk. Tegen iedere leerling zeg ik: “goed of fout bestaat niet, dat is slechts een oordeel in de hoofden van mensen. Hier spelen we omdat jij met behulp van je instrument wilt ontspannen. Het gaat om jou en niet wat de rest van de wereld er van vindt. Als jij het lekker vindt klinken dan is ons doel bereikt. Wil je wat anders dan help ik bij jouw leerproces. That’s it, meer is er niet en hoeft er niet te zijn.”.

En zo probeer ik de mensen terug te voeren naar het spelende kind en te laten spelen zonder de onzekerheid van het oordeel, het ‘is dit goed of fout’, dat gepaard gaat met de trillende vingers. En opeens lukt het allemaal beter bij hen en komt het spelplezier weer terug. Van meerdere ouders heb ik al vernomen dat hun kind weer enthousiast is gaan spelen vanaf het moment dat ze bij mij zijn komen lessen. Van volwassen mensen heb ik vernomen dat ze eindelijk van hun faalangst af zijn door mijn pianolessen.

Ook bij muziek is ‘vrij spelen’ vooral een kwestie van ‘spelen zonder oordeel over jezelf’.

En precies dat zijn de momenten dat je er echt van kan genieten!

LAAGSTE PRIJS VAN NEDERLAND:

Piano leren spelen voor slechts € 9,95 per maand!

Laagste prijs

Nu leren pianospelen
voor slechts € 9,95
per maand!

Het VIP lidmaatschap biedt vele voordelen, waaronder:

✓  Toegang tot alle bestaande lessen en cursusmateriaal
✓  Voor jou op maat gemaakte lessen
✓  Uitleg aan de hand van duidelijke video's
✓  Bladmuziek van alle nummers
✓  Leren in je eigen tempo
✓  24/7 support van je eigen privé pianodocent
✓  Je favoriete nummers aanvragen
✓  Noten lezen is niet nodig
✓  Je hoeft niks zelf te printen
✓  Platform werkt op alle devices
✓  Je zit nergens aan vast

Je bent al VIP lid voor slechts € 19,95 per maand!

Eric van den Hoogenband met de LA Turnarounds

Visie

Gemaakt door een beroepsmuzikant
Gebaseerd op praktijkervaring
Uitgangspunt "Natuurlijk leren"
Geen schoolse aanpak
Vrije, persoonlijke en hedendaagse aanpak
Docent direct bereikbaar

Basiscursus

Snel leuk leren spelen
Akkoorden en notatie
Noten leren lezen kan maar hoeft niet
Na afronding kun je beginnen aan het spelen van liedjes
Alles in je eigen tempo
Docent standby

Inhoud

Altijd de muziek die jij wilt
Actuele hits
Top2000
Jazz en Blues classics
Klassieke werken
Alle pianospeelstijlen: klassiek, jazz, moderne ballad, dance, blues, rock (& roll), game muziek, . . . 

Nummers

Altijd de laatste hits
Video tutorials
Lesmateriaal zoals bladmuziek, tekst en akkoorden schema's
Indeling van het liedje altijd stapsgewijs
Gelijk leuk resultaat
Verzoeknummers indienen

Begeleiding

Van een professionele leraar en coach
Met meer dan 35 jaar ervaring op het podium en in lesgeven
24/7 bereikbaar
Maatwerk lessen aanvragen
Individuele begeleiding
Leren waar en wanneer jij wilt

Extra lessen

Leer diverse speelstijlen
Leer improviseren
Verdieping in harmonie, jazz, blues, latin
Verbeter je virtuositeit
Train je gehoor, je ritme gevoel
Verzoeknummers / onderwerpen aanvragen

En wat zeggen de cursisten?

Als gevorderde pianist met een voorliefde voor pop, jazz, rock en blues heb ik enorm veel plezier van de website. Vooral de extra lessen en de uitleg bij nummers helpen mij om mijn spel nog "smeuiiger" te maken. Ik kan met behulp van de site oefenen wanneer ik wil. Ook als ik onderweg ben in de trein of 's avonds op de bank zit, kan ik alvast een filmpje bekijken ter voorbereiding op een volgend repetitiemoment. Zo maak ik, ondanks dat ik weinig tijd heb, toch progressie in mijn spel. De uitleg van Eric bij de filmpjes is duidelijk en geeft extra input die ik bij meerdere songs kan gebruiken. Een aanrader voor elke gevorderde pianist!

Marianne Ottevanger

Voldoende oefenstof voor alle niveaus. Ik focus me op jazz-songs en speel over de hele linie beter en vrijer. Goed vormgegeven en gebruikersvriendelijke methode voor álle leeftijden.

Klaas van der Els

Leuk dat er liedjes zijn uit alle tijden en dat ik liedjes kan aanvragen die ik zelf graag wil spelen en dat je lessen kan doen wanneer JIJ zin hebt
Mat Heezen

Met deze cursus in korte tijd al heel veel geleerd.
Ritme, syncopen, In de Schuur (Snelle) en Super Mario.
Oefening voor vingeronafhankelijkheid 4e en 5e vinger.
Harmonisch progressie 1 4 5 6
Lick based nummers, Uptown Funk van Bruno Mars.
Met origineel meegespeeld, heel leuk.
Tot dusverre zeer tevreden.
André ter Bogt

Als middelmatig gevorderd Keyboard (Yamaha Tyros 5) alsmede Accordeon speler, vind ik het noodzakelijk om mijn beperkingen, uitsluitend vanaf bladmuziek spelend en niet uit het hoofd kunnen spelen, om te zetten zodat ik meer creativiteit met beide instrumenten vorm kan geven.
Met hulp van de algemene methodiek welke Eric van den Hoogenband biedt ben ik overtuigd van het kunnen behalen van mijn doelstellingen.
Structurele oefening baart uiteindelijk kunst!

Dirk Martens

Mijn naam is Jan de Jong, twee jaar pianoles gehad (klassiek). Nu alweer een tijd gestopt. Wel wat blijven spelen. Toen kwam ik de lessen van Eric tegen. Een ruim aanbod van muziek. Maar wat mij vooral aantrok : er wordt ook een stuk theorie op een rustige en duidelijke manier aangeboden. Dat heb ik tijdens mijn eerdere lessen echt gemist. Dus als er iemand is die net als ik weer het pianospelen en de onderliggende theorie nu eens mee wil maken is dit echt een prettige manier van lessen volgen. En, wat ook fijn is , je kan het doen in eigen tempo en je kan altijd een vraag stellen aan Eric. Wat mij betreft een aanrader. En de prijs? Echt niet hoog

Jan de Jong

Online pianospelen overtreft m.i. de gebruikelijke fysieke pianolessen!

Gevarieerde muziek op ieders niveau , bij ieder nummer diverse demo’s waarin je zowel uitleg krijgt hoe te spelen evenals dat je kunt zien en horen hoe te spelen . Daarnaast naast aandacht voor akkoorden , ook bij ieder nummer bladmuziek ( wat evt. ook kan worden geprint).

Er komen vrijwel dagelijks nieuwe nummers bij en verzoeknummers worden zeer snel geplaatst.

Daarbij is denk ik ook een enorme meerwaarde dat de eigenaar vrijwel 24 uur / dag bereikbaar is waardoor je het gevoel van een privedocent hebt.

De manier van lesgeven is dusdanig dat ik weer plezier in het pianospelen heb gekregen na diverse online methodes en fysieke les heb geprobeerd. Eric, bedankt !

Jan de Jong

per maand

toegang

lessen

video's